Solpanelspaket

Teknisk dokumentation

Dokument 1
Dokument 2
Dokument 3

Utnyttja solens energi!

Solenergi i Sverige

Sverige har mellan ca 1 000 – 2 000 soltimmar per år, lite beroende på var du bor. I södra Sverige är effekten ca 1 000 kWh/m² och i norra Sverige är effekten ca 800 kWh/m². Nedan följer ett exempel på hur mycket effekt en solpanelsanläggning kan ge. Exempel I södra Sverige har vi en solpanlsanläggning med en effekt på 1 kW. Denna anläggning har en yta på ca 7 m². Med en verkningsgrad på 15% blir effekten per m² 150 W/m². Detta ger oss en ungefärlig årlig produktion på ca 1 050 kWh/år (7 m² x 150 W/m²).

Sälja ditt överskott

Under perioder där du producerar mer el än vad du använder kan du sälja din överskottsel. Priserna varierar lite beroende vem du säljer till men det brukar ligga runt 1 kr/kW. Där finns ett par saker att tänka på ifall man vill sälja sin överskottsel

  • Du måste ha en huvudsäkring på max 63A.
  • Effekten får max vara 43,5 kW.
  • Du måste vara fast ansluten till elnätet.
  • Du måste ha ett inmatningsabonnemang hos dit nätbolag.

Garanti

Eco Production erbjuder en effektgaranti på 80% som sträcker sig hela 25 år. Detta innebär att ni under en lång tid framöver kan känna en trygghet över att era solpaneler kommer generera den effekt de ska.

Hur mycket el?

Det finns flera faktorer som spelar in för att uppskatta hur mycket el som kommer att produceras av dina solpaneler. Placering av solpanelerna, kvalitén och vilken typ av solceller spelar mycket stor roll. Placeringen ska vara optimerad mot solens bana. För att få ut maximal effekt kan vi erbjuda solsökare som följer solens bana under dygnet. En solsökare ökar effekten med ca 30% – 60%. Eco Producions solpaneler är av mycket hög kvalité och specialbehandlade för att vara mycket smutsavvisnade. Alla solceller från Eco Productions är av typen monocrystaliline. Det är den typen av solceller som ger bäst effekt.

Behöver jag bygglov?

Svaret är i det flesta fall nej. Vi rekommenderar dock alltid att prata med ditt lokala byggnadskontor i din kommun innan du installerar en solpanelsanläggning.

Inverter

Vi använder inverters från Steca, www.steca.com. Steca är en av de ledande tillverkarna av inverters till solpanelsanläggningar i världen. Steca har under flera års tid satt en internationell standard med sin produkter. Alla våra solpanelspaket levereras med inverters från Steca.

Det går utmärkt att placera våra solpaneler på bostadshus. Beroende på hur bostadshuset är konstruerat finns det några olika placeringsmöjligheter. De vanligaste är att placera solpanelerna på taket eller direkt på fasaden.

Är du intresserad av att veta mer om solpaneler till bostadshus? Ta kontakt med oss så berättar vi mer. Kontakta oss på sales@ecoprodution.se.

Referenser

Våra solpaneler har använts i många installationer genom åren. Här under finns exempel på några av de större installationer där våra solpaneler har använts.

Castril, Spanien – 1,2 MW

Almagro, Spanien – 0,5 MW

 Kalma, Grekland – 0,4 MW

 Saar, Finland – 0,9 MW

Waldhausen, Tyskland – 1,2 MW

 MW Brun, Tyskland – 1,1 MW